Varför visas 0-värden i användarportalen när jag vet att det finns en förbrukning?

Nätbolagen använder normalt 0 för att visa att värden saknas. Metry använder flera olika metoder för att avgöra om ett 0-värde ska tolkas som 0 eller som saknat.

Om det inte är möjligt avgöra har Metry en generell regel som innebär att robotarna avvaktar till den 15:e varje månad för att samla in 0-värde för att undvika att samla in felaktiga värden. Om roboten har samlat in ett felaktigt 0-värde kan det bero på att nätbolaget har lagt upp ett värde efter den 15:e i månaden.

Kontakta supporten om du misstänker att Metry har samlat in ett felaktigt 0-värde.